ACTUEEL

Fusie ZorgBreed en Aafje is definitief

Aafje en ZorgBreed gaan per 1 januari 2018 fuseren. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hebben toestemming gegeven voor de fusie. Ook de OR’en en cliëntenraden van beide organisaties zijn akkoord.

Met de uiteindelijk fusie verdwijnt de naam ZorgBreed en gaan beide locaties, De Roo van Capelle en de Rozenburcht, onder de vlag van Aafje verder. De locatienamen blijven wel gehandhaafd. Voor de cliënten van ZorgBreed verandert er niets in de zorgverlening, zo laten de organisaties weten. Ook is afgesproken dat de fusie niet leidt tot gedwongen ontslagen. 

In december 2016 tekenden ZorgBreed en Aafje een intentieverklaring voor een mogelijke bestuurlijke fusie. De organisaties verwachten door te fuseren "de innovatiekracht in de zorg, thuiszorg en huishoudelijke ondersteuning te vergroten". De lokale identiteit blijft centraal staan, met behoud van keuzemogelijkheid voor inwoners van Capelle aan den IJssel. 

Zorgbreed en Aafje bieden allebei thuiszorg en verpleeghuiszorg, in een aan elkaar grenzend gebied. ZorgBreed is actief in Capelle aan den IJssel. Aafje biedt thuiszorg in Rotterdam, Dordrecht en omstreken en heeft verpleeghuizen in Rotterdam en Ridderkerk. Daarnaast heeft Aafje twee zorghotels, bij het Franciscus Gasthuis en bij het Maasstad ziekenhuis.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top