ACTUEEL

Aafje en ZorgBreed gaan samen

ZorgBreed en Aafje willen fuseren. Vorige week hebben zij een intentieverklarig getekend voor eem mogelijke bestuurlijke fusie halverwege 2017.

Dit melden Stichting Zorgbreed en Aafje thuiszorg huizen zorghotels in een gezamenlijk persbericht. De fusie-intentie ligt nu bij de Cliëntenraden en Ondernemingsraden. Ook moeten de ACM en NZa nog hun oordeel geven. De zorgorganisaties verwachten in het eerste kwartaal van 2017 een definitief besluit te nemen. De bestuurlijke fusie kan dan in de zomer worden afgerond.

Keuze

ZorgBreed en Aafje zeggen samen meerwaarde te zien op het gebied van samenhangende en kwalitatieve dienstverlening in de zorg, waarbij de keuzemogelijkheid voor inwoners van Capelle aan den IJssel behouden blijft.

Gebied

Zorgbreed en Aafje bieden allebei thuiszorg en verpleeghuiszorg, in een aan elkaar grenzend gebied. ZorgBreed is werkzaam in Capelle aan den IJssel. Aafje biedt thuiszorg in Rotterdam, Dordrecht en omstreken en heeft verpleeghuizen in Rotterdam en Ridderkerk. Daarnaast heeft Aafje twee zorghotels, een bij het Franciscus Gasthuis en een bij het Maasstad ziekenhuis.

Voor de lokale cliënten, locatienamen en bestaand personeel zal de fusie geen gevolgen hebben.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top