ACTUEEL

EMA opent Nederlandse helpdesk in Londen

In het Europees Medicijnen Agentschap (EMA) in Londen is een Nederlandse helpdesk ingericht. De medewerkers van EMA kunnen hier terecht met vragen over een verhuizing naar Nederland.

Het EU-agentschap verhuist in 2019 van Londen naar een nog te bouwen kantoor aan de Amsterdamse Zuidas. De verhuizing van het agentschap is nodig omdat het Verenigd Koninkrijk (VK) de EU verlaat. De beslissing over de nieuwe vestigingsplaats viel in november na een loting tussen Milaan en Amsterdam.

De helpdesk is onderdeel van de Nederlandse inzet om de verhuizing van de EMA en zijn medewerkers zo soepel mogelijk te laten verlopen. De helpdesk zal allereerst informatiebijeenkomsten organiseren over bijvoorbeeld gezondheidszorg, onderwijs of huisvesting in Nederland. Ook kunnen medewerkers nu al bij de helpdesk terecht met vragen over bijvoorbeeld medische behoeften, vragen van partners om in Nederland te kunnen werken en verblijfsvergunningen.

Vanaf 1 februari wordt het helpdeskteam verder uitgebreid en worden individuele gesprekken met alle medewerkers gepland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top