HRM

'Beperking salaris zorgbestuurders werkt averechts'

Door de politieke en maatschappelijke focus op salarissen lukt het ziekenhuizen niet om geschikte bestuurders aan te trekken. Dit zegt Peter Bennemeer, scheidend bestuursvoorzitter bij streekziekenhuis Bernhoven in het Brabantse Uden, in een interview met het FD.

Sinds 2013 geldt er in de zorg een beloningsplafond, dat in 2015 werd verscherpt. Zorgbestuurders mogen volgens de Wet Normering Topinkomens (WNT) niet meer verdienen dan een ministersalaris, dit jaar vastgesteld op 181 duizend euro. Volgens Bennemeer is dit, vooral na de laatste verlaging, "geen faire beloning" voor de opdracht waar ziekenhuisbestuurders voor staan, namelijk het onder controle krijgen van de zorguitgaven.

Bennemeer, die bestuurder was bij Mars en Heinz voordat hij zeven jaar geleden naar de zorg overstapte, stelt dat bestuurders die voor dit salaris willen werken, niet in staat zijn de grote veranderingen door te voeren die in de zorg noodzakelijk zijn. Ziekenhuisbestuurders die in de overgangsregeling zitten, zouden zelfs vooral geen grote veranderingen doorvoeren uit angst dat de staf het vertrouwen verliest en zij worden ontslagen. In een nieuwe baan  zouden een halve ton minder krijgen. Op termijn zou de schade die dit soort bestuurders aanrichten meer kosten dan beloningsplafond zou besparen, aldus de scheidend Bernhoven-bestuurder waarschuwt in het FD.

Bennemeer pleit niet voor het loslaten van het salarisplafond. Hij wil een terugkeer naar de oude WNT, waarin een maximum van 230 duizend euro was gesteld.

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Nico

30 december 2017

Feitelijk zegt Bennemeer dat de huidige bestuurders ongeschikt zijn omdat ze hun salaris boven hun opdracht stellen. En dat zou ten goede keren als de bestuurders nog) meer mogen verdienen? Ik zou zeggen ga op zoek naar minder angstige bestuurders.

Richard Jansen

30 december 2017

Heerlijk. Al komt de communistische natte droom nog zo snel, de economische waarheid achterhaalt hem wel.

Tijd dat we populistische maatregelen zoals de normering van inkomens en het verbod op winstuitkering in de zorg loslaten.

Wulf van Loenen

2 januari 2018

Liever het 'nieuwe' frisse jonge besturen voor salarissen van 3 HBO verpleegkundigen samen, dan het binnenhalen van de oudere carrièrejagers in hun ivoren toren voor het salaris van een heel operatieteam.

Briljant

2 januari 2018

De heer Bennemeer weet ook dat bestuurders al jaren rondgepompt worden in de ziekenhuizen, ook bij slecht functioneren zie je na verloop van tijd toch weer iemand aan de top zitten. Het wordt hoogtijd dat jonge, frisse mensen een kans krijgen.
De headhunters doen hier volop aan mee.
De Balkenende norm is gewenst in plaats van riante beloningen

wilag kater

2 januari 2018

@Nico - 'ga op zoek naar minder angstige bestuurders' , en laat te lang rondgepompte zorgbestuurders even wat afspraken maken voor goede angstreducerende therapiën in managementfuncties. Kan (nog steeds) via de huisarts en is zelfs voor hun salarisniveau (nog) altijd redelijk vergoed via hun zorgverzekeraar. Een psychisch gezond zorgmanagementjaar voor alle arme onderpresterende zorgbestuurders

Top