ACTUEEL

Rechter doet uitspraak over thuishulp Monique B.

Thuiszorgmedewerkster Monique B. uit Rijswijk, verdacht van het ombrengen van een 78-jarige vrouw met meer dan vijftig messteken, wacht dinsdag het oordeel van de rechter in Den Haag over de zaak. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste achttien jaar gevangenisstraf tegen de 38-jarige vrouw.

Moord

De bejaarde vrouw, die was toevertrouwd aan de zorgen van B., werd op 6 maart vorig jaar gedood in haar woning in Den Haag. B. had het volgens het OM voorzien op het geld of een bankpasje van het slachtoffer. Zij meldde zich vlak voor de moord ziek bij haar werkgever. Ook heeft de thuishulp naar een supermarkt gebeld met de mededeling dat het slachtoffer die dag niet thuis was en dat de bestelde boodschappen niet konden worden afgeleverd. Monique B. ontkent de moord.

Bewijsmateriaal

Het OM heeft veel bewijs tegen B. aangevoerd, zoals DNA-materiaal en bandopnamen. B. werd drie weken na de moord opgepakt. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top