ACTUEEL

Fred Teeven wordt toezichthouder bij Partners voor Jeugd

Oud-staatssecretaris Fred Teeven wordt de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Partners voor Jeugd, een samenwerkingsverband van jeugdzorgorganisaties William Schrikker en de Jeugd- & Gezinsbeschermers. Teeven volgt Hans Simons op die sinds 2010 deze functie bekleedde en per 1 juli 2018 zal aftreden.

Fred Teeven was namens de VVD Tweede Kamerlid en staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Na zijn vertrek uit de politiek in 2017 is hij aan de slag gegaan als buschauffeur bij Connexxion in de regio Haarlem. Volgens RTL Nieuws blijft hij werken als buschauffeur. Teeven begon zijn politieke loopbaan als fractievoorzitter bij Leefbaar Nederland, na het vertrek van wijlen Pim Fortuyn. Voordat hij de politiek in ging, was hij belastingcontroleur en vervolgens officier van justitie. Hij heeft Nederlands en notarieel recht gestudeerd.

Met zijn nieuwe rol keert Teeven volgens Partners voor Jeugd terug naar een werkveld waarin hij ooit begon als jeugdofficier van justitie. "Hij brengt veel kennis mee over het nieuwe jeugdzorgstelsel wat mede tijdens zijn kabinetsperiode vorm heeft gekregen." De organisatie verwacht dat de persoon en de kennis van Teeven aansluit bij de ambitie om binnen het huidige jeugdzorgstelsel te blijven investeren in innovatie en het bieden van integrale ondersteuning aan cliënten. Dit met als doel om te komen tot minder uithuisplaatsingen, kortere ondertoezichtstellingen en meer kinderen die in gezinsverband kunnen opgroeien.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top