ACTUEEL

Opnamestop VUmc vanwege resistente bacterie

Het VUmc in Amsterdam heeft voor 48 uur een opname- en uitplaatsingsstop ingesteld voor de afdelingen intensive care en medium care. De reden is een nieuwe besmetting met een ziekenhuisbacterie, zo meldt het ziekenhuis. Op de spoedeisende hulp kunnen daardoor geen ernstig zieke patiënten worden opgevangen.

Volgens een woordvoerster moeten spoedpatiënten uitwijken naar andere ziekenhuizen, de intensive care is gesloten. "Een gebroken been kunnen we wel in het gips zetten, maar ingewikkelde dingen lukken helaas niet."

Het VUmc kampt al ruim twee weken met de zogeheten bacterie Acinetobacter baumannii, die resistent is tegen antibiotica. "Ondanks genomen strenge isolatiemaatregelen, intensieve schoonmaak en extra hygiënemaatregelen de afgelopen weken, zijn deze week helaas meer besmettingen aangetroffen", aldus het ziekenhuis in een verklaring.

De bacterie veroorzaakt zelden een infectie, maar ziekenhuizen doen er alles aan om de bacterie buiten te deur te houden en verspreiding naar andere zorginstellingen te voorkomen. 

Het VUmc hoopt alle afdelingen donderdag in de loop van de middag of de avond weer te kunnen openen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top