ACTUEEL

SP pleit voor onderhandse gunning thuiszorg

De SP grijpt het Kamerdebat van woensdag 3 februari meteen aan om de gemeente Amsterdam ertoe te brengen de Europese aanbestedingsprocedure voor huishoudelijke hulp links te laten liggen. Tijdens het debat bleek dat Europese aanbesteding niet verplicht is voor de thuiszorg. De SP wil daarom dat Amsterdam overgaat tot een onderhandse gunning.

Bewezen goede zorg

De gemeente Amsterdam moet een organisatie die bewezen goede zorg levert en bij voorkeur door de gemeente gesticht is de huishoudelijke hulp laten verzorgen, vindt de SP. SP-raadslid Carlien Boelhouwer: "Commerciële partijen hebben de afgelopen jaren laten zien hoe slecht zij tegen deze taak zijn opgewassen. Hoog tijd voor de gemeente om het heft weer in eigen hand te nemen."

Gemeentelijk zorgbedrijf

De SP pleit voor het oprichten van een zorgbedrijf door de gemeente Amsterdam. Uit onderzoek van de SP blijkt dat 62 procent van de Amsterdammers vindt dat de gemeente meer regie moet hebben over de zorg door middel van een eigen zorgbedrijf.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top