Vastgoed

Duurzaamheidsinitiatief voorziet zorglocaties van zonnepanelen

Twintig ziekenhuizen en andere zorginstellingen krijgen in totaal zo’n 14 duizend zonnepanelen op hun daken, zonder eigen investering. Dit gebeurt op initiatief van ZonOpZorg, een samenwerking van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en crowdfundingsplatform ZonnepanelenDelen.

De initiatiefnemers hopen via crowdfunding geld op te halen voor de investering van de zonnepaneleninstallatie. Deelnemers aan de crowdfundactie ontvangen 3 tot 5 procent rente per jaar voor hun inleg. Na vijftien jaar zijn de investeringen terugbetaald. Ook heeft ZonOpZorg subsidie toegekend gekregen voor het plaatsen van de zonnepanelen.

Versnelling

Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, spreekt van een "prachtige versnelling". "Er zijn in zo’n korte tijd nog nooit zo veel zonnepanelen in één keer bijgekomen in de zorg." Volgens ZorgOpZorg profiteren zorginstellingen van het gebruik van zonne-energie. Omdat de elektriciteitskosten zullen dalen, is voor de zorgtaken uiteindelijk meer geld beschikbaar.

In 2016 zijn drie ZonOpZorg-projecten succesvol gerealiseerd waarbij in totaal 1.362 zonnepanelen zijn gelegd op locaties van Habion, waaronder De Bendring.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top