ACTUEEL

Vernieuwde samenwerking Antonius helpt ouderen na opname

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft opnieuw een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Axion Continu, Careyn en Zorgspectrum. De partijen gaan nog intensiever samenwerken om de zorgbemiddeling voor ouderen na een ziekenhuisopname beter te regelen.

Dat meldt het St. Antonius op haar website. De afspraken in de samenwerkingsovereenkomst moeten ervoor zorgen dat het St. Antonius en de drie zorginstellingen sneller de juiste zorg op de juiste plek kunnen bieden voor patiënten.

Zorgbemiddeling

De partijen gaan procedurele stappen uit het zorgbemiddelingsproces halen. Daardoor kunnen de zorgmedewerkers van de vier instellingen onderling makkelijker contact leggen. De triage-afspraken worden beter op elkaar afgestemd. En de specialisten Ouderengeneeskunde uit alle instellingen gaan nauwer samenwerken met de transferverpleegkundigen in het ziekenhuis.

Ouderen blijven nu langer in het ziekenhuis dan nodig is. Thuis herstellen zij beter en sneller. Bovendien houdt het ziekenhuis dan bedden vrij voor patiënten die wél specialistische medische zorg nodig hebben.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top