ACTUEEL

Topman MeanderGroep stapt over naar Envida

Zorgorganisatie Envida heeft een nieuwe bestuursvoorzitter gevonden in de persoon van Roger Ruijters. Ruijters vervult nu dezelfde functie bij MeanderGroep Zuid Limburg.

Ruijters volgt interim-bestuurder Loek Radix op en gaat per 1 juli aan de slag. Ruijters is sinds de oprichting van de MeanderGroep 2006 bestuurder. Sinds 1 augustus 2016 is hij voorzitter van de tweehoofdige raad van bestuur.

Envida levert wijk- en verpleegzorg in Maastricht en het Limburgse Heuvelland. Met een jaaromzet van 195 miljoen euro en 5500 medewerkers is MeanderGroep een slagje groter dan Envida, die een jaaromzet van circa 130 miljoen euro heeft en 3000 medewerkers telt.

Kleinschaligheid

De koers die Ruijters bij Envida wil uitzetten komt neer op "groot zijn door klein te blijven". "Daar horen kleinschalige zelforganiserende teams bij, een dienstbare opstelling van medewerkers naar cliënten en verantwoordelijkheden die laag in de organisatie bij de zorgprofessionals belegd zijn”, aldus Ruijters. “Maar daar hoort ook een hoofdkantoor bij dat zich dienstbaar opstelt naar het primaire proces. Dat geldt ook voor mij als bestuurder.”

roger-ruijters

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top