ACTUEEL

De Zorgboog benoemt nieuwe directeur

Margreet de Leeuw-Jongejans is benoemd tot directeur van de divisie kraam- en jeugdgezondheidszorg van de Zorgboog. Per 1 september vormt zij samen met vijf andere directeuren het managementteam van de organisatie.

De Leeuw is sinds 2002 werkzaam geweest bij de gemeente Helmond. De eerste acht jaar als CDA-fractievoorzitter en vanaf 2010 als wethouder Jeugd, Onderwijs en Gezondheid. Daarnaast was zij teamleider in het Academisch Ziekenhuis Groningen en docent hbo-verpleegkunde aan de Hogeschool in Enschede. De Leeuw gaat haar nieuwe baan combineren met een MHBA-opleiding die ze gaat volgen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

"Met Margreet de Leeuw halen wij niet alleen een toegankelijke directeur met oprechte belangstelling voor mensen binnen, maar ook een omgevingsbewust persoon met een groot netwerk en kennis van het werkveld", zegt Ton Borghs, lid van de raad van bestuur van de Zorgboog. "Door haar verpleegkundige achtergrond en een op innovatie gerichte visie past Margreet perfect in het profiel van deze functie. We zijn dan ook blij met haar aanstelling."

Zorg verbeteren

De divisie kraam-  en jeugdgezondheidszorg is verantwoordelijk voor de zorg aan het jonge gezin en ondersteunt met advies en informatie, tijdens de zwangerschap, tijdens en na de geboorte en gedurende de eerste vier levensjaren. "Graag lever ik mijn bijdrage om, samen met een geweldig team, de zorg voor ouder en kind nog verder te verbeteren", aldus De Leeuw. "De eerste duizend dagen van een kind zijn essentieel voor de ontwikkeling en vraagt veel van de opvoeders. Te veel kinderen maken een valse start door problemen binnen het gezin, huisvesting, armoede of schulden. Mijn netwerk en kennis van het zorgaanbod maakt het mogelijk om nog meer onderlinge verbindingen te leggen. Daar worden we allemaal 'beter' van."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top