ACTUEEL

Nederlands Hart Netwerk wint Value-Based Health Care Prize 2018

Het Nederlands Hart Netwerk heeft de Value-Based Health Care Prize 2018 gewonnen. De prijs is uitgereikt tijdens een speciaal evenement waar meerdere zorgorganisaties in de prijzen zijn gevallen.

Michael Porter, een van de grondleggers van value based healthcare (VBHC), heeft de winnaar bekendgemaakt vanuit de VS via een live videoverbinding. Het Nederlands Hart Netwerk (NHN) is een samenwerkingsverband tussen zorgprofessionals van de eerste, tweede en derde lijn. Zij streven ernaar om de kwaliteit van zorg voor patiënten met een hartaandoening te optimaliseren. De jury prijst het NHN om de "voortreffelijke samenwerking" in de eerste, tweede en derde lijn, de voortdurende verbetercyclus en de toewijding aan het verlenen van zorg aan patiënten.

Het NHN is niet de enige organisatie die bekroond is voor de inspanningen in het kader van waardegedreven zorg. Er waren nog drie categorieën. De Primary Care Award is uitgereikt aan COPD InBeeld, dat zelfzorg onder patiënten met COPD stimuleert. Het Italiaanse Humanitas Research Hospital heeft de Patient Outcomes Award gewonnen, voor de patiëntgerichte behandeling van mensen met obesitas. De derde prijs, de Cost-effectiveness Award, is gegaan naar het Maxima Oncologisch Centrum, dat patiënten betrekt bij beslissingen over hun behandeling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top