ACTUEEL

Directeur vertrekt bij het Institute for Positive Health

Carl Verheijen neemt afscheid van de Stichting Institute for Positive Health (IPH). Hij gaat weg vanwege een verschil van inzicht over de manier waarop het gedachtegoed van positieve gezondheid kan worden opgeschaald.

Het IPH bestaat sinds 2015 en Verheijen is sinds 2016 aan de stichting verbonden. Hij trad aan om in samenwerking met oprichter Machteld Huber de beweging van positieve gezondheid te stimuleren, te versterken en te versnellen. Door het binden van meerdere financiers, het aangaan van langdurige 'working partnerships' en concrete trajecten in het land, is het IPH naar eigen zeggen in korte tijd uitgegroeid tot een "stevige organisatie met een jong en ambitieus team". Dit team faciliteert "met passie de sterk toenemende vraag" naar werken met positieve gezondheid.

Vanwege een verschil van inzicht over de wijze waarop het gedachtegoed "op een impactvolle wijze kan worden opgeschaald en uitgerold", heeft Carl Verheijen besloten om het IPH per 1 juli 2018 te verlaten. Dit is in goed overleg met Machteld Huber en de raad van toezicht gebeurd. De komende tijd zal hij interne zaken en verantwoordelijkheden overdragen en extern aanwezig zijn daar waar nodig. Machteld Huber en de raad van toezicht zijn Carl Verheijen blijkens een persverklaring "zeer erkentelijk" voor zijn grote inzet en zijn belangrijke bijdrage aan het succes van het IPH in de afgelopen periode.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top