Vastgoed

Bouw gasloos zorgcomplex in Zoetermeer gestart

Op 7 mei is de officiële start van de bouw van een wooncomplex met 48 zorgwoningen in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. Zorgorganisatie WelThuis gaat het gebouw huren. De appartementen zijn bedoeld voor ouderen die 24 uur per dag zorg nodig hebben.

Dit meldt het Zoetermeers Dagblad. Het zorggebouw wordt volledig elektrisch, zonder gasaansluitingen. De isolatiewaarde wordt hoog en op het dak komen zonnepanelen. De verwarming vindt plaats met luchtwarmtepompen. De eigenaar wordt woningcorporatie De Goede Woning. Die wil dat al haar woningen in 2035 voorbereid zijn op aardgasloos.

Buurtkamers

De toekomstige bewoners zijn ouderen met dementie of een lichamelijke beperking. Zij wonen nu nog in verpleeghuis Monteverdi, elders in Zoetermeer. Het is de bedoeling dat zij in 2019 gaan verhuizen. In het nieuwe gebouw komen meer privéruimten en minder algemene ruimten dan in traditionele verpleeghuizen. Iedere bewoner krijgt een tweekamerappartement met een woonkamer en aparte slaapkamer. Daarnaast komen er gemeenschappelijke buurtkamers voor acht bewoners.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top