ACTUEEL

MST start opleiding transmuraal kinderverpleegkundige

Medisch Spectrum Twente (MST), KinderThuisZorg en CIVO-zorgopleiders starten een nieuwe opleiding tot transmuraal kinderverpleegkundige. Studenten doen ervaring op in zowel de intramurale als de extramurale zorg. Door het opleiden van transmuraal kinderverpleegkundigen blijven kind en ouders de best mogelijke zorg ontvangen, thuis als het mogelijk is en in het ziekenhuis als het moet.

Dat meldt het MST op 7 mei. Er komen vanaf maart 2019 twee opleidingsplaatsen voor kinderverpleegkundigen.

Omgevingen

Zij gaan werken en leren op de Kinder- en Tienerafdeling in MST en in een van de kinderwijkteams van KinderThuisZorg in Enschede. Zij ontwikkelen hiermee vaardigheden die ervoor zorgen dat zij in beide omgevingen deskundig zijn. Hierdoor wordt de flexibiliteit en uitwisselbaarheid van kinderverpleegkundigen vergroot. Ze leren wat er in beide werelden gebeurt en kunnen ze die aan elkaar verbinden.

De tweejarige opleiding begint in juli 2018 met een voorwerkperiode van acht maanden:  vier maanden in MST en vier maanden bij KinderThuisZorg. Die wordt gevolgd door het daadwerkelijke opleidingstraject tot transmuraal kinderverpleegkundige. De werving hiervoor is inmiddels gestart. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door CIVO-zorgopleiders.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top