HRM

Vakbonden en werkgevers sluiten akkoord over cao VVT

Er is een nieuwe cao voor medewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT). Werkgevers en vakbonden hebben een akkoord bereikt waarin onder meer een loonsverhoging van 4 procent per 1 oktober is opgenomen. Vanaf een maand daarvoor stijgen ook de leerlingensalarissen met 10 procent, en de stagevergoedingen met ruim 16 procent.

In een gezamenlijke verklaring spreken de partijen van een mooi resultaat omdat zij "waarde hechten aan een goede, marktconforme beloning. Daaruit spreekt de waardering voor het werk van zorgprofessionals." Verder zijn afspraken gemaakt over het bevorderen van instroom en zij-instroom, met een oriëntatiebaan waarin belangstellenden in korte tijd kunnen kennismaken met het vak. Hoe meer mensen op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met de zorg hoe beter, stellen de partijen.

Onder de cao vallen ruim 375.000 mensen. De komende weken leggen vakbonden en werkgevers het akkoord voor aan hun leden. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hans Buijing

8 mei 2018

Belangrijk en hier onvermeld punt is de gezamenlijke oproep van de sociale partners dat de financiers van zorg - verzekeraars, gemeenten en zorgkantoren - worden aangesproken op hun rol in de arbeidsmarkt en voortaan en eindelijk reeele tarieven gaan betalen. De sociale partners roepen met name de zorgverzekeraars en gemeenten op hun verantwoordelijkheid te tonen!

Top