ACTUEEL

WZH en Cato verkennen fusie

WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) en Cato wonen zorg en welzijn zijn verkennende gesprekken gestart met als uiteindelijk doel te fuseren.

De voorgenomen fusie heeft volgens de initiatiefnemers voor beide partijen voordelen op het gebied van expertise, continuïteit en omvang. Ook sluiten de producten, diensten en werkwijzen van de beide zorginstellingen sluiten goed op elkaar aan. "WZH en Cato hebben eenzelfde soort cliënten, werkzaamheden en bedrijfscultuur, wat het aantrekkelijk maakt om de krachten te bundelen", aldus de WHZ op de eigen website. "Wat wij hiermee willen bereiken is de continuïteit en ontwikkelmogelijkheden voor Cato en de versterking van kennis en spreiding in de gemeenten voor WZH."

Indien de verkennende fase voor beide partijen naar tevredenheid verloopt, zullen WHZ en Cato hun fusievoornemen officieel vastleggen in een intentieverklaring. Naar verwachting is de bestuurlijke fusie eind 2018 een feit. Eén van de beoogde maatregelen is het samen voegen van de centrale organisaties. Hoewel hierbij functies zullen vervallen denken WHZ en Cato dit via natuurlijk verloop te kunnen opvangen.

 

  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top