ACTUEEL

Inspectie beëindigt eerste deel aanwijzing Careyn

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het eerste deel van de aanwijzing bij Careyn beëindigd. De inspectie concludeert op basis van haar onderzoek dat de zorgaanbieder in Schiedam voldoet aan het eerste deel van de aanwijzing; Careyn heeft voldoende verbeteringen op het thema dossiervoering en interne communicatie over zorg doorgevoerd.

Careyn ontving een aanwijzing in november 2016. Eind juli 2017 gaf de raad van bestuur aan dat de organisatie nog niet klaar was met het doorvoeren van benodigde verbetermaatregelen. De inspectie heeft hierop Careyn 7 november 2017 een tweede aanwijzing gegeven met daarin twee termijnen om aan de aanwijzing te voldoen: 1 april 2018 voor het eerste deel van de aanwijzing en 7 november 2018 voor het resterende tweede deel van de aanwijzing.

De inspectie ziet positieve ontwikkelingen bij Careyn, dit neemt echter niet weg dat de resterende verbeteropdracht voor de zorgaanbieder 'onverminderd van belang blijft'. De komende maanden volgt de inspectie de verdere voortgang bij Careyn, dat voor het tweede deel van de aanwijzing tot uiterlijk 7 november 2018 de tijd heeft om tekortkomingen op het gebied van de inzet en deskundigheid van medewerkers, de sturing van kwaliteit en veiligheid en goed bestuur opgelost te hebben.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top