ACTUEEL

Rode Kruis draagt Marieke van Schaik voor als nieuwe directeur

Marieke van Schaik is door het verenigingsbestuur voorgedragen als de nieuwe algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Zij volgt in die functie Gijs de Vries op, die zich met ingang van 1 september gaat toeleggen op zijn toezichthoudende functies.

Van Schaik is nu managing director van de Goede Doelen Loterijen (de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de Vrienden Loterij). Zij studeerde politicologie (internationale betrekkingen) aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie werkte zij als projectmanager bij de stichting DOEN. In 2000 maakte Van Schaik de overstap naar de Goede Doelen Loterijen, waar zij in 2009 managing director werd. Deze loterijen verdelen honderden miljoenen euro’s onder uiteenlopende organisaties, het Rode Kruis krijgt een vaste jaarlijkse bijdrage van 5,4 miljoen euro.

Inge Brakman, voorzitter van het Rode Kruis: “Met Marieke krijgen we een energieke directeur die beschikt over ruime kennis en ervaring, die het Rode Kruis met vaste hand toekomstbestendig kan houden. We staan net als iedere maatschappelijke organisatie aan de vooravond van een groot aantal uitdagingen op het gebied van strategische richting, hulpverlening en fondsenwerving.” Van Schaik is overigens de eerste vrouwelijke directeur in de 151-jarige geschiedenis van de vereniging.

Dagelijkse leiding

De dagelijkse leiding van het Nederlandse Rode Kruis is in handen van de directeur. Van Schaik wordt onder meer eindverantwoordelijk voor de nationale en internationale hulpverlening, communicatie en voorlichting, fondsenwerving en de algemene bedrijfsvoering van het Rode Kruis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top