ACTUEEL

Spirit krijgt eerste Roze Loper voor jeugdzorg

Spirit uit Amsterdam is de eerste jeugdhulporganisatie in Nederland die de Roze Loper uitgereikt kreeg. De Roze Loper is een initiatief van Roze50+, een samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland, om de sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI) in zorg- en welzijnsinstellingen te bevorderen.

Spirit kreeg de Roze Loper op 14 mei uitgereikt door wethouder Marijn van Ballegooijen. De jeugdhulporganisatie is blij met de erkenning en ziet het als symbolische stap om de hulp aan LHBTI-jongeren nog verder te verbeteren. Spirit wil vooral het hoge zelfmoordcijfer onder deze groep jongeren terugdringen.

Aansluiting

De Roze Loper is op initiatief van ANBO en COC ontwikkeld voor toepassing binnen de ouderzorg, zo meldt ANBO op haar website. Hij was al beschikbaar voor welzijnswerk, gehandicaptenzorg, ziekenhuiszorg, maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg, en nu dus ook voor de jeugdhulpverlening. Spirit staat klaar voor kinderen en gezinnen die de aansluiting missen met de samenleving. Kinderen, jongeren en hun ouders zijn welkom bij Spirit ongeacht hun situatie of achtergrond.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top