HRM

Arbeidsmarktmonitor voor umc-medewerkers in de maak

Een speciale arbeidsmarktmonitor voor werknemers in umc’s moet inzicht bieden in de arbeidsmarktperspectieven in de sector. De Arbeidsmarktmonitor UMC, een initiatief van het Sociaal Fonds voor de Kennissector (SoFoKleS), vertaalt ontwikkelingen in de medische zorg, zoals gebruik van nieuwe technologie, inzet van e-health en de veranderende zorgvraag, naar de toekomst van werken in een umc.

Alle acht umc’s doen mee aan de monitor. "Met de Arbeidsmarktmonitor UMC onderstrepen de sociale partners en alle umc’s hoe belangrijk we de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vinden", zegt Gys Driessen, voorzitter Kamer UMC van SoFoKleS. "Samen willen we als sector in kaart brengen wat ontwikkelingen op de arbeidsmarkt concreet voor hen betekenen. Vooral waar het gaat om functie- en loopbaanontwikkeling, scholing en mobiliteit. Ik ben erg blij dat er straks informatie ligt waar zowel umc’s, leidinggevenden en medewerkers mee aan de slag kunnen."

Thema’s als diversiteit en werkgelegenheid komen ook in de monitor aan de orde. De Arbeidsmarktmonitor UMC biedt medewerkers handvatten voor hun loopbaan en geeft umc’s  en de sector sturingsinformatie voor de ontwikkeling van HR- en arbeidsmarktbeleid.

Toekomst

De informatie uit de Arbeidsmarktmonitor UMC is volgens de initiatiefnemers "van groot belang" om zicht te krijgen op toekomstige ontwikkelingen van medewerkers. Elise Merlijn, vicevoorzitter Kamer UMC SoFoKleS: "De Arbeidsmarktmonitor UMC laat zien hoe functies veranderen en welke andere vaardigheden in toekomst nodig zijn. De werknemers willen zekerheid over hun toekomst."

Onderzoeksbureaus TNO en FWG gaan de monitor uitvoeren en zullen deze in 2019 opleveren aan SoFoKleS en de umc’s.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top