ACTUEEL

Cao-akkoord gehandicaptenzorg zaait verdeeldheid

CNV Publieke Zaak en werkgeversorganisaties in de gehandicaptenzorg VGN en MEE hebben een cao-akkoord bereikt. In onderhandelingen die woensdagavond werden afgerond, is een loonstijging van 3 procent afgesproken en de mogelijkheid door te onderhandelen over een cao waarin individuele werknemers zeggenschap krijgen over hun arbeidsvoorwaarden. De looptijd van cao is van 1 januari 2009 tot 1 maart 2010. Lees hier meer over de cao-afspraken.

Verdeeldheid

De drie andere bonden, Abvakabo FNV, Nu'91 en FBZ voelen zich buitenspel gezet door de CNV. CNV Publieke Zaak roept de bonden Abvakabo FNV, NU'91 en FBZ het akkoord ook te ondertekenen. Deze bonden vroegen uitstel om nog over een reactie na te denken. Die kregen zij niet, waarna de CNV de enig overgebleven bond was waarmee de VGN onderhandelde.

Buitenspel

De drie bonden zijn verbijsterd en willen de cao niet ondertekenen. Zij zeggen dat het akkoord "ruimte creëert voor verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van medewerkers in de gehandicaptenzorg". De drie vakbonden voelen zich naar eigen zeggen buitenspel gezet in de onderhandelingen. In december was er al verdeeldheid ontstaan tussen de drie vakbonden en de CNV, omdat deze drie partijen toen al vonden dat de insteek van de CNV vooral goede handvatten bood aan werkgevers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top