ACTUEEL

Ambulancepersoneel dreigt met acties

Medewerkers in de ambulancezorg dreigen met acties. Volgens vakbond FNV heeft een meerderheid van de leden het overlegresultaat over een nieuwe cao weggestemd. Vooral de voorwaarden op de langere termijn stemt het personeel ontevreden. FNV geeft werkgevers tot 1 augustus de tijd om met betere voorstellen te komen.

Afgesproken was dat de medewerkers dit jaar meer loon zouden krijgen. Volgens de bondsleden wordt de verhoging volgend jaar grotendeels tenietgedaan door de onregelmatigheidstoeslag die vanaf 2019 omlaag gaat. Ook moeten er volgens FNV duidelijkere afspraken komen over eerder kunnen stoppen met werken.

Het kabinet stelde eerder 19,5 miljoen euro extra beschikbaar voor ambulancezorg, waarvan 13,5 miljoen euro bedoeld is voor loonsverhogingen. Het lukte vakbonden en werkgevers volgens FNV niet om samen tot een goede verdeling van het geld te komen. Daarop is besloten de huidige cao, die nog tot eind dit jaar loopt, open te breken en te onderhandelen over een nieuwe overeenkomst. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top