ACTUEEL

Tien specialisten weg bij noodlijdend MC Slotervaart

Financiële problemen nopen het MC Slotervaart tot het schrappen van tien fte aan medisch specialistisch personeel. Dat zegt bestuursvoorzitter Willem de Boer tegen de lokale omroep AT5. "Wij zijn met de specialisten aan het nadenken over natuurlijk verloop en plaatsing in andere klinieken in de stad. We hopen dat er geen gedwongen ontslagen gaan vallen."

De medisch staf van het MC Slotervaart is zeer kritisch over de manier waarop de raad van bestuur omgaat met de financiële problemen. Twee maanden geleden waarschuwden de artsen in een brief voor een mogelijk faillissement van het ziekenhuis.

Tegenover AT5 weerspreekt bestuursvoorzitter De Boer wederom dat financiële nood zo hoog zou zijn. Hij verwacht over 2017 "een klein verlies" van twee miljoen euro. Over hoe de financiële situatie er aan het eind van dit jaar voorstaat kan De Boer nog niks zeggen. "In het eerste halfjaar hebben we meer kosten gemaakt dan opbrengsten. Daarom ook deze reorganisatie. Het is nu nog te vroeg hoe het einde van het jaar eruit gaat zien. We zijn pas halverwege."

De Boer bevestigt wel de berichten van onder het Parool over achterstallig onderhoud aan het gebouw van het MC Slotervaart. Daarvoor zou 20 miljoen euro nodig zijn. "Dat geld hebben we niet en daarvoor zullen we ook naar de bank toe moeten gaan", aldus De Boer.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top