Vastgoed

Cofinimmo koopt eerstelijns zorgcentrum in Oisterwijk

Cofinimmo koopt eerstelijns zorgcentrum in Oisterwijk

Cofinimmo heeft het eerstelijnszorgcentrum MC Oisterwijk in Oisterwijk verworven. De investeringsmaatschappij heeft er bijna 3 miljoen euro voor neergeteld.

Het Belgische bedrijf bezit op dezelfde locatie reeds twee andere panden: het eerstelijnszorgcentrum De Voorste Stroom en Oisterwijk Kliniek. Met de verwerving van een derde gebouw zal Cofinimmo de locatie naar eigen zeggen "nog aantrekkelijker" maken. Het bedrijf kan niet alleen groei- en uitbreidingsmogelijkheden voor de huurders van de twee andere panden aanbieden, maar ook andere specialisten aantrekken.

MC Oisterwijk was oorspronkelijk een kantoorgebouw dat gerenoveerd en omgevormd is tot medisch centrum in 2017. Het centrum heeft recent zijn deuren geopend en is inmiddels voor 70 procent verhuurd aan verschillende professionele zorgverleners. Als het gebouw eenmaal volledig verhuurd wordt, verwacht Cofinnimo dat het brutohuurrendement ongeveer 8 procent zal bedragen.

Investeren

Cofinnimo is van plan verder te investeren in Nederland, waar het bedrijf een verscheidenheid aan zorgvastgoed wordt aangeboden. De Nederlandse zorgvastgoedportefeuille van Cofinimmo telt momenteel dertig activa met een totaaloppervlak van nagenoeg 90.000 vierkante meter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top