HRM

Meer samenwerking Utrechtse geboortezorg om personeelstekort

Drie ziekenhuizen in de regio Utrecht gaan de komende periode intensiever samenwerken in de aanpak van capaciteitsproblemen in de geboortezorg. Het St. Antonius Ziekenhuis, Diakonessenhuis en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) hopen zo de continuïteit van geboortezorg in de regio te kunnen waarborgen.

De gezamenlijke ziekenhuizen verwachten de zomermaanden evenveel bevallingen te begeleiden als vorig jaar. En zoals ieder jaar is er door de zomervakanties minder personeel beschikbaar. Daarbij komt het algemeen tekort aan gespecialiseerd opgeleid zorgpersoneel en minder capaciteit van kraamverzorgenden in de regio Utrecht. Die factoren samen maken dat deze intensieve samenwerking noodzakelijk is om de continuiteit van de geboortezorg te waarborgen.

De ziekenhuizen gaan onderling meer en vaker informatie uitwisselen over de capaciteit die beschikbaar is. Ook komt er een portaal voor de acute zorg, waar verloskundigen uit de regio Utrecht in één overzicht zien waar er plek is. Er zijn per ziekenhuis twee deskundigen aangesteld die per dag precies weten welke capaciteit beschikbaar is. Ook kan de regio Utrecht rekenen op ondersteuning van ziekenhuizen in Gouda, Amersfoort, Gorinchem en Tiel. De acute zorg is altijd gegarandeerd, verzekeren de centra.

Personeelsgebrek

Het St. Antonius in Nieuwegein kampt al langer met capaciteitsproblemen in de geboortezorg als gevolg van personeelsgebrek. Op deze locatie worden tijdelijk alleen geplande keizersnedes gedaan en voor andere bevallingen wordt doorverwezen naar St. Antonius Geboortezorg Utrecht Leidsche Rijn of naar andere geboortezorgcentra in de regio Utrecht. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top