HRM

HagaZiekenhuis zet opleidingsbuddy's in

Het HagaZiekenhuis introduceert opleidingsbuddy’s die verpleegkundigen helpen die zich graag willen specialiseren. De buddy’s kunnen hen coachen en begeleiden naar een opleiding tot gespecialiseerd verpleegkundige.

De twee opleidingsbuddy's zijn de gespecialiseerd verpleegkundigen Jenny Terwisscha van Scheltinga (Juliana Kinderziekenhuis) en Edwin Beernink (HagaZiekenhuis). Terwisscha van Scheltinga: "Dat traject begint dus al vóórdat ze de opleiding gaan doen. Wij kunnen de verpleegkundigen dusdanig helpen en coachen dat ze goed aan de opleiding kunnen beginnen. Wij regelen bijvoorbeeld dat ze een dagje meelopen met een gespecialiseerd verpleegkundige in de richting van hun keuze."

De begeleiding duurt maximaal een jaar. Beide opleidingsbuddy's hebben als doel om de vraag naar specialistische vervolgopleidingen en het aanbod daarvan beter op elkaar af te stemmen. Beernink: "Daarbij willen we verpleegkundigen voor het Haga behouden. Soms gaan mensen naar een ander ziekenhuis terwijl ze ook een opleiding hier in huis kunnen doen. Of ze beginnen aan een vervolgopleiding maar stoppen daarmee omdat ze niet genoeg kennis hebben. Dat willen wij vóór zijn."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top