ACTUEEL

Medewerkers UMCG organiseren stille tocht

Honderden werknemers van het UMCG houden een stille tocht in het ziekenhuis op 14 augustus. Zij komen in actie voor een betere cao voor de universitaire medische centra (umc’s). Dit meldt FNV.

Sinds het vastlopen van de onderhandelingen voor een nieuwe cao umc’s op 28 mei voeren medewerkers overal in het land actie. Laboranten, artsen, verpleegkundigen en andere collega’s eisen een fatsoenlijk loon, minder werkdruk en een goede generatieregeling. In Leiden en Utrecht zijn stiptheidsacties georganiseerd, later deze zomer zullen er meer stiptheidsacties plaatsvinden. FNV waarschuwt dat als werkgeversvereniging NFU niet over de brug komt, de acties de komende tijd zullen verharden.

De stille tocht in Groningen start via diverse ingangen en loopt via een rode lijn naar de hoofdingang, waar de tocht via een groene lijn langs diverse afdelingen verder gaat zodat meer medewerkers kunnen aansluiten. De tocht eindigt bij de fontein in het midden van het UMCG waar de actievoerders de voorzitter van de raad van bestuur, Jos Aartsen, een speciaal cadeau overhandigen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top