HRM

Directeur De Trans legt functie neer na onrust

Directeur Hans van Scheijen van de Drentse aanbieder van gehandicaptenzorg De Trans legt met ingang van 1 september zijn taken neer. Dat is in overleg met de raad van bestuur van Espria, waar De Trans deel van uitmaakt, besloten, zo meldt RTV Drenthe.

De lokale omroep meldt dat recente ontwikkelingen volgens de raad van bestuur om een andere directievoering vragen. Ook persoonlijke omstandigheden zouden een rol hebben gespeeld in het besluit. Op korte termijn wordt gezocht naar een opvolger voor Van Scheijen. Tot die tijd neemt Ad Jacobs, directeur Bedrijfsvoering, zijn taken waar.

Binnen De Trans ontstond vorige maand onrust na de bekendmaking van maatregelen om de financiële problemen van de organisatie het hoofd te bieden. De Trans heeft onder meer te maken met te hoge personeelskosten, door complexere zorg voor de gehandicapte cliënten. De maatregelen voorzien in een externe vacaturestop  en contractverlenging gebeurt alleen na overleg met de directie. “We gaan beter sturen op werkuren en mensen inzetten op plekken waar ze het hardst nodig zijn", aldus de directie tegenover RTV Drenthe. "We kunnen medewerkers vragen om op andere dan gebruikelijke locaties te werken."

Bij De Trans werken bijna 1200 mensen, en de organisatie levert zorg aan 1200 gehandicapte cliënten. De meesten daarvan wonen in Nooitgedacht, Emmen en Vlagtwedde.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top