HRM

Minister: niets aan de hand bij Zorgautoriteit

Van de 'misstanden' bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) waarover enkele (oud-)werknemers zich beklaagden is geen sprake. Dat heeft onderzoek naar de zaak uitgewezen, schrijft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer.

Onderzoeksbureau AEF ging in opdracht van De Jonge na of medewerkers van de NZa zich schuldig hebben gemaakt aan belangenverstrengeling of hun positie hebben misbruikt. Of ze bijvoorbeeld familie en vrienden opdrachten of baantjes gunden.

Ook is onderzocht of bij de dienst vertrouwelijke documenten 'rondslingeren' of informatie wordt gelekt en misbruikt. Ten slotte bekeek AEF of het functioneren van de NZa in gevaar was door "een onbehoorlijke wijze van handelen of nalaten".

De Jonge ziet in de bevindingen van AEF geen reden de klachten van de (oud-)medewerkers verder te onderzoeken. Die waren naar de pers gestapt, maar wilden verder anoniem blijven.

Over de arbeidsverhoudingen bij de NZa zijn al jaren zorgen. Een paar jaar geleden voelde een medewerker zich er zo slecht behandeld dat hij een eind aan zijn leven maakte. Sindsdien heeft de dienst onder andere het personeels- en integriteitsbeleid op de schop genomen. Begin volgend jaar verwacht De Jonge te kunnen zeggen of dat heeft uitgepakt zoals bedoeld. (ANP)

---

Het evenement 'Logistieke procesinnovatie' op 12 oktober 2018 staat in het teken van zorglogistiek: een onderdeel van het zorgproces dat de patiënt misschien wel het meeste raakt én waar de meeste quick-wins voor uw organisatie te behalen zijn. Ga voor meer informatie naar de website.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Har

5 september 2018

De vraag lijkt in dit geval wie heeft AEF ingehuurd . Wie betaald AEF ?Wat weet Hugo de Jonge van de arbeidsverhoudingen . Hoe erg moet het zijn als een medewerker een einde aan zijn leven maakten ?De Jonge ziet geen reden na de uitkomst van AEF de klachten verder te onderzoeken. ?? Dit op zich heeft al aanleiding de onderzoeker te onderzoeken inclusief deze uitspraak van De Jonge!!

E.Kriek

5 september 2018

Misstanden laten rechtschrijven door duurbetaalde accountants, falende bestuurders de hand boven het hoofd houden en onwelgevallige onderzoek laten aanpassen - het houdt fouten in stand die ook opgelost hadden kunnen worden.

In de woorden van Schulz: 'If you really want to be right, you have to start by acknowledging your fallibility, deliberately seeking out your mistakes, and figuring out what caused you to make them. This truth has long been recognized in domains where being right is not just a zingy little ego boost but a matter of real urgency.'

Niet van mij; kijk vooral hier:

https://www.ftm.nl/artikelen/schippers-damage-control-op-nza-dossier-gevaarlijk?share=1

Top