ACTUEEL

Patiëntenvereniging organiseert festival voor huidpatiënten

Huidpatiënten Nederland (HPN) noemt het toenemend aantal Nederlanders met een chronische huidziekte alarmerend en wil meer erkenning van de ernst van het probleem. Het aantal mensen met chronisch eczeem of psoriasis is sinds 2001 flink toegenomen; het zijn er nu zeker 1,2 miljoen. Om hier aandacht voor te vragen organiseert HPN het 'Happy met je Huid-festival' op 29 september.

HPN  organiseert het evenement ook om voorlichting en steun te bieden aan mensen met een huidaandoening. Zij kampen behalve met fysieke klachten vaak ook met mentale problemen door schaamte, isolatie of pesten. Dit is een onderschat probleem, aldus Chris Westerlaken, voorzitter van HPN. De patiënten worden volgens hem vaak onvoldoende serieus genomen door hun omgeving. "Deze mentale problemen worden vaak ontwikkeld door een afwijzende en negatieve omgeving, wat mensen enorm beperkt."

De stijging van het aantal patiënten kan niet goed worden verklaard, maar vermoed wordt dat hun kinderen steeds beschermder opgroeien en niet weerbaar genoeg worden. De stijging van het aantal bekende gevallen kan ook deels komen doordat mensen zich eerder melden bij een dokter. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top