ACTUEEL

TweeSteden opent poli voor patiënt met verstandelijke beperking

Op de Tilburgse locatie TweeSteden van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) is een speciale polikliniek voor mensen met een verstandelijke beperking geopend. Op de poli werken gespecialiseerde artsen voor verstandelijk gehandicapten van de Amarant Groep.

De poli is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking boven de 18 jaar. Huisartsen en medisch specialisten kunnen hun patiënten naar de poli verwijzen als er behoefte is aan specifieke, aanvullende expertise. De poli geeft advies terwijl de patiënt onder behandeling blijft van zijn eigen arts. Ook ouders, familieleden en/of begeleiders kunnen voor advies en ondersteuning een beroep doen op de polikliniek.

De artsen van de Amarant Groep die op de poli werken, zijn aangesloten bij de beroepsvereniging van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (NVAVG). Deze artsen kennen de gezondheidsproblemen waar mensen met een verstandelijke beperking mee te maken krijgen.

Verbeteren

Het initiatief vloeit voort uit het project Ziekenhuiszorg voor mensen met een verstandelijke beperking van het platform VG/Zorgbelang Brabant. In de zorg voor deze doelgroep blijkt veel goed te gaan, maar valt ook nog veel te verbeteren. Met de samenwerking hopen het ETZ en Amarant Groep bij te dragen aan de verbetering van zorg voor deze patiënten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top