ACTUEEL

Vereniging Humanitas benoemt Lodi Hennink tot directeur

Het hoofdbestuur van vereniging Humanitas heeft Lodi Hennink benoemd tot directeur van de vereniging Humanitas. Hij volgt daarmee Robert de Groot op die de vereniging bijna twee jaar lang als ad interim directeur heeft geleid.

Lodi Hennink was bijna tien jaar algemeen directeur Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), tot 2016. Voor zijn aantreden bij de LHV werkte hij onder meer in de farmaceutische industrie. Hij heeft volgens Vereniging Humanitas "veel ervaring met veranderprocessen". De organisatie verwacht dat er met de komst van Hennink weer focus op partnerschappen en inhoudelijk beleid komt.

Hij volgt Robert de Groot op, die tijdelijk werd ingevlogen na het vertrek van directeur Eva Scholte in 2016. Zij is zes jaar directeur geweest van Vereniging Humanitas en stapte op nadat het hoofdbestuur en zij gezamenlijk tot de conclusie waren gekomen dat de onder haar leiding "stormachtig gegroeide organisatie om een ander type leider vraagt". De Groot heeft onder meer de financiële positie van de vereniging verbeterd en de beroepsorganisatie opnieuw ingericht.

Positieve draai

De Vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Voor de organisatie zijn 25.000 vrijwilligers actief, ze helpen 70.000 mensen om hun leven een positieve draai te geven. De hulp bestaat uit meer dan honderden activiteiten, variërend van het doorbreken van eenzaamheid tot opvoedingsondersteuning.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top