HRM

Oud-politicus Uitslag zet werkplezier op de agenda in de zorg

Oud-politicus Sabine Uitslag gaat zich inzetten om werkplezier op de bestuurlijke agenda’s in de zorgsector te krijgen. Einddoel is één 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg. Dat doel kan volgens Uitslag alleen bereikt worden als “de kracht en het innovatievermogen van de mensen aan de stoel of aan het bed meer gezien, gewaardeerd en bovenal benut wordt”.

Uitslag zet zich vanaf 1 oktober voor dit doel inzetten als Chief Inspiration Officer c.q. projectdirecteur Werkplezier bij onderzoeks- en adviesbureau voor HR in de zorg FWG Progressional People. Uitslag is van oorsprong verpleegkundige, gezondheidswetenschapper en bestuurder. Ook was ze van 2008 tot en met 2012 Tweede Kamerlid voor het CDA.

Verbindingen

Haar motivatie als Kamerlid was naar eigen zeggen niet anders dan nu; werkplezier realiseren door de  kracht en het innovatievermogen van professionals te benutten. “Dit bereiken was mijn drive om de Tweede Kamer in te gaan en dat is nog steeds mijn drive”, aldus Uitslag. “We moeten er niet te veel over praten, we moeten het gewoon gaan doen met elkaar.”
Haar missie moet uitmonden in 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg. “Dit kan en wil ik niet alleen doen; dat zullen we samen moeten doen, door verbindingen te maken.”

Durven doen

Uitslag is er van overtuigd dat werkplezier de kwaliteit van zorg ten goede komt. “Als medewerkers met plezier naar hun werk gaan, hebben cliënten daar profijt van.” Toch ziet ze ook hindernissen. “Werkplezier vergroten vraagt lef en autonomie op het niveau van medewerkers, managers, bestuurders en overheid. Medewerkers moeten zaken daadwerkelijk anders durven doen op die werkvloer en voor bestuurders geldt: practice what you preach. Als je zegt dat de patiënt centraal staat en medewerkers belangrijk zijn, hándel daar dan ook naar.”

Volgens algemeen directeur Jan Helmond van FWG Progressional People is er binnen zorgorganisaties een groeiende vraag naar ondersteuning bij het thema werkplezier. “Verbinding en inspiratie zijn daarbij sleutelwoorden”, aldus Helmond. “Sabine past daar bij uitstek bij.”

Als eerste stap introduceert Sabine Uitslag op 25 september de ‘Dag van het werkplezier in de zorg’, die elk jaar zal plaatsvinden op 29 januari. Dit doet ze tijdens het Festival van werkplezier van FWG Progressional People. De aftrap wordt verricht door minister Hugo de Jonge. Als onderdeel van het  festival wordt tevens Nationale HR Zorg Award uitgereikt. De organisatie met het beste project voor werkplezier krijgt naast de award een prijs van 10.000 euro om de plannen verder uit te rollen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Pijnenborg

25 september 2018

Zorg en ondersteuning bieden in een cultuur waar de zorgvrager leidend is en de zorgprofessional aandacht heeft voor de mens met zijn beperkingen. Aandacht die de zorgvrager het gevoel geeft van betekenis te zijn, zinvol bezig te kunnen zijn. In deze lijn hebben de bewoners van Hoogeloon zelf sturing gegeven aan de zorgverlening in het dorp. Het boek, Burgers doen het zelf! (uitgegeven bij uitgeverij SWP) geeft het proces van de ontwikkeling van dit burgerinitiatief weer. Onze ervaring is dat als medewerkers zo zorg kunnen verlenen, zij trots zijn en veel werkplezier ervaren. (Ad Pijnenborg, mede-initiatiefnemer en 1e voorzitter van Zorgcoöperatie Hoogeloon).

Har

2 oktober 2018

Wellicht naast deze goedbedoelde aanpak ook de honorering van personeel die direct belast zijn met het herstel van patiënten te heroverwegen cq beter te betalen . Dit kan als de bonuscultuur en de winst op ziek zijn ( model DBC Hoogervorst VVD) wordt ingedamd en deze gelden gaan naar de mensen en handen aan het bed .
Kunnen bovendien ook de premie en de straf op ziek zijn ( € 385) met ingang van 2019 alsnog worden herzien .

Top