ACTUEEL

Eenhoorn leidt Taskforce Veiligheid en Kwaliteit in forensische zorg

Bas Eenhoorn is benoemd als voorzitter van Taskforce Veiligheid en Kwaliteit in de forensische zorg. Eenhoorn gaat leiding geven aan het verbeteren van de arbeidsmarkt, het verminderen van administratieve lasten en het verbeteren van de kwaliteit van zorg en veiligheid binnen de forensische zorg.

Dat hebben minister Sander Dekker van Rechtsbescherming en vertegenwoordigers van GGZ NL, VGN, Federatie Opvang (FO) en RIBW Alliantie op 27 september bekend gemaakt. De Taskforce op het terrein van de forensische zorg werd in juli al aangekondigd. Er komt 28,5 miljoen euro beschikbaar voor de taken die zijn afgesproken in de Meerjarenovereenkomst Forensische Zorg 2018 – 2021.

Tbs

Bas Eenhoorn is nu waarnemend burgemeester van de gemeente Amstelveen. Daarvoor was hij burgemeester van onder andere Voorburg, Vlaardingen en Alphen aan den Rhijn. Van 2014 tot 2018 was Eenhoorn Nationaal Commissaris Digitale Overheid. In 2014 was hij voorzitter van de Taskforce Verkorten behandelduur tbs. De gemiddelde behandelduur van de tbs-maatregel is onder zijn voorzitterschap teruggebracht van ruim tien naar minder dan acht jaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top