ACTUEEL

Zorgverzekeraar Eno kiest voor commissaris als bestuurder

Petra Teunis is benoemd als lid van de raad van bestuur van zorgverzekeraar Eno. Vanaf 1 november vormt zij samen met voorzitter Elout Hooiveld de nieuwe raad van bestuur. Teunis had sinds begin 2017 zitting in de raad van commissarissen van Eno.

Volgens verschillende governancedeskundigen is de benoeming van een toezichthouder tot bestuurder van diezelfde organisatie problematisch, maar een woordvoerder van Eno laat weten dat de governance-code een dergelijke stap niet uitsluit of verbiedt. Bovendien is er sprake geweest van een "zuiver en zorgvuldig proces". Nadat bestuursvoorzitter Frank Blankers in april zijn vertrek bekend maakte, werd Teunis gepolst, waarna ze haar functie als toezichthouder neerlegde. De benoeming als zodanig is goedgekeurd door de ledenraad, or en De Nederlandse Bank (DNB).     

Teunis is sinds januari 2017 actief als commissaris (waaronder vice-voorzitter) bij Eno. Vanuit deze rol is Teunis vertrouwd geraakt met het werkveld van zorgverzekeraars en Eno. Teunis werkte geruime tijd voor de Rabobank. Daar bekleedde zij in de loop van de jaren diverse directiefuncties, als laatste in de functie van directeur Oost-Nederland. Daarnaast vervult ze verschillende toezichthoudende nevenfuncties.

In haar nieuwe functie wil Teunis een bijdrage leveren aan een van de oudste zelfstandige zorgverzekeraars van Nederland. “Een financieel gezonde organisatie met loyale verzekerden”, aldus Teunis. “Voor de toekomst wil ik hen en nieuwe leden ervan blijven overtuigen dat zij bij Eno in de beste handen zijn."

Bestuursvoorzitter Hooiveld roemt de ruime financiële en bestuurlijke ervaring van Teunis alsook het feit dat ze bekend is met onze kernregio. “Ik kijk ernaar uit om samen met haar verder te bouwen aan de toekomst van Eno, met als doel duurzaam goede, toegankelijke en betaalbare zorg voor onze verzekerden."

Petra_Teunis

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top