ACTUEEL

Marja Ho-dac vertrekt bij Alrijne Zorggroep

Marja Ho-dac neemt afscheid als bestuurder van Alrijne Zorggroep vanwege een verschil van inzicht over de wijze van aansturing van de organisatie dat de afgelopen maanden is ontstaan. Freek Korver volgt haar op interim-basis op.

Ho-dac was lid van de raad van bestuur van Alrijne sinds maart 2016. Daarvoor was zij werkzaam als internist-nefroloog bij het Zaans Medisch Centrum. In Zaandam was zij tevens voorzitter van de medische staf. Volgens het Leidsch Dagblad heeft het intern bij Alrijne niet lekker gelopen het afgelopen jaar. De raad van toezicht heeft na gesprekken met vertegenwoordigers van de medische staf de conclusie getrokken dat er verbeteringen nodig zijn gericht op versterking van het leiderschap.

Freek Korver volgt Ho-dac op in de raad van bestuur. Hij heeft brede ervaring als bestuurder in de zorg, sinds 2010 in diverse interim-rollen. Tussen 2002 en 2008 was hij voorzitter van de raad van bestuur van het Gemini Ziekenhuis. Na de fusie van Gemini met MC Alkmaar was hij van 2008 tot 2010 vicevoorzitter raad van bestuur bij de MCA Gemini groep.

De raad van bestuur van Alrijne Zorggroep bestaat met deze bestuurswissel voortaan uit Mark de Jong, Wander Blaauw en Freek Korver.

Freek Korver

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top