ACTUEEL

OCON Orthopedische kliniek trekt in bij ZGT Hengelo

OCON Orthopedische en sportmedische kliniek gaat per 1 januari als volledig zelfstandige kliniek binnen de muren van ZiekenhuisGroep Twente (ZGT) in Hengelo gaan werken. Door de nieuwe samenwerking tussen ZGT en OCON gaan waarschijnlijk zo’n achthonderd planbare orthopedische operaties per jaar van locatie Almelo naar Hengelo verhuizen.

Door veel orthopedische behandelingen naar Hengelo te verhuizen, neemt de druk op de locatie in Almelo af. Die vestiging zal vooral voor acute en hoogrisico-zorg beschikbaar blijven, zegt Wolter Odding, lid van de raad van bestuur van ZGT. Het ziekenhuis wil van locatie Hengelo een centrum maken voor hoogwaardige planbare zorg met korte verblijfsduur. Daarvoor gaat ZGT de poliklinische afdelingen, operatiekamers en verpleegafdelingen nog beter benutten, aldus Odding. De komst van OCON past goed bij dit profiel.

Huurovereenkomst

Bij OCON bestaat sinds 2010. Er werken nu zestien orthopedisch chirurgen, drie sportartsen en 180 medewerkers. De kliniek gaat bij ZGT een huurovereenkomst van tien jaar aan. “Met een eigen WTZi-registratie hebben we meer regie en kunnen we mensen en middelen doelmatiger inzetten”, zegt Christiaan Rompen, medisch directeur van OCON Orthopedische kliniek. Dat levert onder andere een korter verblijf in de kliniek op.  Voor de patiënt verandert in het nieuwe kalenderjaar alleen de naam op de declaratie bij de zorgverzekeraar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top