ACTUEEL

Yvonne Wilders wordt bestuursvoorzitter Alrijne

Yvonne Wilders wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Alrijne Zorggroep. Wilders volgt Ron Treffers op die per 1 april met pensioen is gegaan. Zij gaat samen met Mark de Jong en interim-bestuurder Freek Korver de zorginstelling leiden.

Dat meldt Alrijne Zorggroep op 17 oktober.

Wilders was de afgelopen twee jaar lid raad van bestuur bij Cordaan, waar zij verantwoordelijk was voor de langdurige zorg voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking en voor de financiën. Daarvoor was zij negen jaar bestuurder bij het Spaarne Gasthuis. Wilders is toezichthouder bij Aidsfonds/SOA Aids Nederland en bij woningcorporatie Eigen Haard in Amsterdam.

Opdracht

"Mijn ervaring uit het Spaarne Gasthuis en Cordaan zet ik graag in om Alrijne Zorggroep samen met de collegae in de raad van bestuur de toekomst in te leiden. Ik zie als mijn belangrijkste opdracht om een duidelijk beeld te krijgen waar we in 2025 willen staan en hoe wij deze positie in de komende jaren willen bereiken", zegt Yvonne Wilders.

Alrijne

Onder Alrijne Zorggroep vallen Alrijne Ziekenhuis en Verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn. Bij Alrijne Zorggroep werken ruim 3800 medewerkers. Alrijne Ziekenhuis heeft 770 bedden, verdeeld over de drie ziekenhuislocaties in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Er zijn 240 medisch specialisten werkzaam.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top