ACTUEEL

Bestuur Vreedenhoff in conflict met or na bezoek IGJ

De ondernemingsraad van woonzorgcentrum Vreedenhoff in Arnhem ligt in de clinch met de raad van bestuur, de raad van toezicht en de cliëntenraad. Reden is de snelheid waarin verbeteringen in de zorg worden doorgevoerd.

De onrust in de organisatie ontstond nadat de IGJ in tijdens bezoek in mei constateerde dat de zorg niet op orde is. De inspectie bezocht de instelling met 175 ouderen naar aanleiding van verschillende meldingen van Vreedenhoff-medewerkers.

Draagvlak

Het medicatiebeleid was niet veilig, zo rapporteerde de IGJ, bewoners werden niet met respect behandeld en hadden geen zeggenschap over hun daginvulling. Ook werden dossiers, zorgplannen, klachtafhandeling en incidentmeldingen niet goed bijgehouden. De inspectie heeft er wel vertrouwen in dat Vreedenhoff deze punten kan verbeteren. Het krijgt daarvoor zes maanden de tijd. Het bestuur van Vreedenhoff erkent de problemen en belooft beterschap.

Maar daar neemt de ondernemingsraad geen genoegen mee. Het zegt al jaren kritiek te hebben op het beleid in Vreedenhoff. De or heeft na de constateringen van de IGJ het vertrouwen opgezegd in het bestuur. De rvb, rvt en cliëntenraad vragen zich op hun beurt weer af of de or nog wel draagvlak heeft binnen de organisatie, zo schrijft dagblad de Gelderlander.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top