HRM

Ggz-instellingen bieden samen betaalde scholingsplaatsen aan

Om het groeiende personeelstekort in te dammen, hebben vijf grote ggz-instellingen in Noord-Nederland de handen ineen geslagen. Zij bieden gezamenlijk 18 betaalde leer-werk-plekken aan voor verpleegkundigen. In februari kunnen de mbo’ers of derde/vierdejaars hbo-verpleegkunde er aan de slag.

Dat melden de vijf instellingen in een gezamenlijk persbericht. Het gaat om FPC Van Mesdagkliniek, Lentis, Verslavingszorg Noord-Nederland, GGZ Drenthe en GGZ Friesland. Afhankelijk van vooropleiding worden de leerlingen in tweeënhalf tot vier jaar geschoold tot ggz-verpleegkundige. Dit gebeurt in samenwerking met NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden, Hanzehogeschool Groningen en Windesheim Zwolle.

Contract

Tijdens het leer-werktraject werken de studenten minimaal twee keer één jaar op verschillende afdelingen binnen de door hun gekozen instelling. Ook is er de mogelijkheid om bij één van de partners een jaar een leer-werkperiode te doen. De 18 ggz-verpleegkundige in spe krijgen tijdens het traject een 28-uurs contract aangeboden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top