ACTUEEL

Cordaan bundelt herstelzorg ouderen

Cordaan heeft Monique Slee - Valentijn per 1 november benoemd tot directeur van het domein 'Specialistische Zorg voor Ouderen'. Haar opdracht is om eerstelijns verblijf, geriatrische revalidatie en de onlangs geopende WijkKliniek dicht bij elkaar te organiseren, met als doel een forse impuls te geven aan de doorontwikkeling van de herstelzorg voor ouderen.

Cordaan heeft naar eigen zeggen een goede spreiding van verpleeghuislocaties in Amsterdam en omstreken. Daarnaast biedt de samenwerking met het domein Zorg in de Wijk (thuiszorg) "drempelloze mogelijkheden voor een nog hoger percentage aan oudere cliënten dat in staat is van het verpleeghuis weer naar huis terug te keren". Nu gaat 54 procent van de cliënten met een eerstelijns verblijfindicatie naar huis.

Monique Slee is internist ouderengeneeskunde. Zij leidt bij Cordaan het Expertisecentrum Geriatrische Revalidatie. Volgens de zorgaanbieder heeft zij in deze functie bewezen goede resultaten te boeken door de introductie van Value based healthcare als methodiek. De samenwerking met de ziekenhuizen BovenIJ, OLVG, Amsterdam UMC en Spaarne Gasthuis wordt vanuit het domein 'Specialistische Zorg voor Ouderen' geïntensiveerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top