Finance

Curator komt met overnamekandidaten IJsselmeerziekenhuizen

Kandidaten voor de overname van de failliete IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord kunnen zich tot 17.00 uur met hun bod melden bij curator Alica van der Schee. Dat heeft minister Bruno Bruins (Medische Zorg) na afloop van de ministerraad schriftelijk laten weten.

Bruins wil meteen in overleg met de bieders, en denkt er woensdagavond uit te kunnen zijn. In het Kamerdebat over het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen deed Bruins de toezegging dat hij zich sterk wil maken voor het behoud van de spoedeisende hulp (SEH), inclusief acute verloskunde. Het is het streven om op woensdag 7 november eind van de dag een zo concreet mogelijk plan voor het duurzame behoud van basiszorg en acute zorg in Lelystad en omgeving gereed te hebben", aldus Bruins. "Ik zal er alles aan doen om er voor te zorgen dat dat plan er ook daadwerkelijk komt." 

Patiëntveiligheid

De spoedeisende hulp in Lelystad gaat binnenkort wel 's avonds en 's nachts dicht. De sluiting heeft te maken met vertrekkend personeel. "In het gesprek werd door de medische staf en door de curatoren duidelijk gemaakt dat het -om ervoor te zorgen dat de patiëntveiligheid geborgd blijft- voor de korte termijn onontkoombaar is om een scenario van afschaling van de IJsselmeerziekenhuizen in te zetten", stelt Bruins. "Patiëntveiligheid staat echt voorop.'' Hij wijst erop dat ziekenhuizen in de omgeving de helpende hand kunnen bieden. De minister hoopt dat de maatregel tijdelijk is, in afwachting van de redding van de IJsselmeerziekenhuizen. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft zich garant gesteld voor aanvullende ambulancezorg in de late avond en nacht, zodat de bereikbaarheid van de acute zorg in de gehele regio gegarandeerd blijft.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top