ACTUEEL

Bestuurder krijgt een jaar cel voor pgb-fraude

De 56-jarige Margriet R., bestuurder van Stichting Buitenbeentje uit Beerda, is door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een jaar cel vanwege pgb-fraude. De andere bestuurder, haar 62-jarige echtgenoot, is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden op 5 november. Van de celstraf zijn negen maanden voorwaardelijk. Margriet R. kreeg ook een beroepsverbod van vijf jaar lang in de zorg opgelegd. Bovendien moet de vrouw ruim 850 duizend euro aan illegaal gemaakte winst terugbetalen aan de Staat. Omdat ze in gemeenschap van goederen getrouwd zijn, moet ook de vrijgesproken echtgenoot meebetalen. 

Sinterklaas

Het openbaar ministerie (OM) eiste twee weken geleden achttien maanden cel voor de vrouw en tien maanden voor de man. Stichting Buitenbeentje inde pgb-budgetten voor cliënten. R. vervalste volgens de rechtbank bijna 350 verantwoordingsformulieren en ontving zo ten onrechte een zorgbudget. In plaats van zorg voor cliënten werd het geld uitgegeven aan zaken als wasmachines, fietsen, abonnementen op een dierentuin en vakanties. Ze speelde voor sinterklaas met pgb-gelden, zo oordeelde het OM.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top