ACTUEEL

Nog geen duidelijkheid over doorstart IJsselmeerziekenhuizen

De curatoren zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor het definitieve afschalingsplan van MC IJsselmeerziekenhuizen. Dit staat los van de onderhandelingen die curatoren met verschillende partijen voeren over een eventuele doorstart van de ziekenhuizen, aldus een woordvoerder namens MC Groep en de curatoren. Deze onderhandelingen hebben nog niet geleid tot concrete uitkomsten.

De betrokkenen streefden ernaar op 7 november meer duidelijkheid te bieden, maar dat is niet gelukt. De curatoren zijn nu in gesprek met "diverse serieuze kandidaten", die zich bij hen hebben gemeld met een plan voor een doorstart van MC IJsselmeerziekenhuizen. De curatoren hopen begin volgende week meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de uitkomsten van deze gesprekken.

Intussen wordt er gewerkt aan een afschalingsplan, om patiëntveiligheid te kunnen garanderen. De ziekenhuizen nemen geen patiënten meer aan. Deze patiënten vangt het Flevoziekenhuis in Almere op door extra poliklinische spreekuren te openen. Het Flevoziekenhuis heeft de afgelopen weken naar eigen al extra patiënten uit Lelystad en omstreken opgevangen. Het ziekenhuis signaleert een "duidelijke toename" van patiënten op onder meer de afdelingen gynaecologie/verloskunde, maag-, darm-, en leverziekten.

"Voor alle patiënten uit Flevoland die met het Flevoziekenhuis contact zoeken, proberen wij een oplossing te vinden. Waar dat noodzakelijk is, breiden wij ons zorgaanbod uit. Ook onze patiënten in Almere kunnen dus blijven rekenen op de zorg die ze van ons gewend zijn. We willen patiënten uit Flevoland - in deze voor hen onzekere periode – laten weten dat zij bij ons welkom zijn", aldus Anita Arts, voorzitter van de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis.

Serieuze kandidaten

De curatoren van de ziekenhuizen hebben minister Bruno Bruins bijgepraat. Hij laat aan het ANP weten dat zich voor een doorstart van MC IJsselmeerziekenhuizen een aantal serieuze kandidaten heeft gemeld. Bruins zei maandag dat er zeker tien geïnteresseerde partijen waren. Hun plannen worden niet allemaal als serieus gezien; zo zijn enkele partijen alleen geïnteresseerd in het vastgoed.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top