ACTUEEL

Bruins kondigt extern onderzoek naar ziekenhuizen aan

Er komt een onafhankelijk, extern onderzoek naar de faillissementen van de ziekenhuizen MC Slotervaart en MC IJsselmeer. Dat laat minister Bruno Bruins weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Hoe het onderzoek er precies uit komt te zien, en wie het gaat uitvoeren, wil Bruins uiterlijk aan het einde van de maand bekendmaken.

De ziekenhuizen gingen vorige maand failliet. Voor beide lijken overnamekandidaten te zijn. Onduidelijk is echter hoeveel van de oude dienstverlening in stand kan worden gehouden. Voor het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad zijn volgens Bruins zeker tien partijen geïnteresseerd in een overname.

Vanuit de Tweede Kamer klonk forse kritiek over het gebrek aan regie door de minister. Bruins zegt zich in het geval van Lelystad "maximaal in te spannen" voor het behoud van niet alleen basiszorg, maar ook acute zorg zoals de spoedeisende hulp en verloskunde.

In zicht

In een vraaggesprek met De Telegraaf zei Bruins zelfs dat een doorstart van het ziekenhuis in Lelystad in zicht is. "De kans dat het ziekenhuis op donker gaat, is een stuk kleiner geworden", aldus de VVD-bewindsman, die woensdagavond nog met de curator heeft gesproken. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

9 november 2018

Onderzoek naar ‘handel en wandel’ van de heer Winter. Lijkt me een verstandige actie.

Richard Jansen

9 november 2018

@D G o
De enige die dat kan weten is de curator, en als er redenen zijn om wanbeleid te vermoeden kan deze via de rechter commissaris hier actie op ondernemen.

Het feit dat de politiek op incidenten reageert is juist zeer kwalijk en ongewenst. Te meer nu in de publieke beeldvorming de volkswoede zich op een of twee individuele burgers lijkt te richten. Helaas is het volk dom en onderschat het zijn eigen excessieve onkunde.

Top