ACTUEEL

Directeur Consumentenbond wordt lid raad van bestuur NZa

De huidige directeur van de Consumentenbond, Bart Combée, is benoemd tot lid van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hij start per 1 februari 2019.

Combée studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en vervulde directiefuncties in het bedrijfsleven en de zorg. Daarnaast is hij lid geweest van de gemeenteraad van Rotterdam. Sinds april 2009 is Combeé directeur/bestuurder van de Consumentenbond. Onder zijn leiding is de maatschappelijke positie van de Consumentenbond versterkt, aldus de NZa in een persverklaring. "Hij wist de organisatie te transformeren in een digitaal toonaangevende speler, met een groot aantal nieuwe diensten en activiteiten."

Combée krijgt bij de NZa de portefeuille Toezicht onder zijn hoede en wordt tevens verantwoordelijk voor de directie Informatie en Bedrijfsvoering. De NZa is blij met zijn komst. "Bart Combée versterkt het burgerperspectief binnen de NZa. Dat past bij de koers van de NZa en de opdracht die we hebben: betaalbare, toegankelijke zorg voor alle inwoners in Nederland", stelt Marian Kaljouw, voorzitter raad van bestuur NZa.

Compleet

Minister Hugo de Jonge (VWS) heeft Combée voor een periode van vier jaar benoemd. Met deze benoeming is de raad van bestuur van de NZa vanaf 1 februari weer compleet. De overige leden zijn Marian Kaljouw (voorzitter) en Wim Sijstermans (CIO).

Combee

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top