ACTUEEL

Negen ziekenhuizen vormen netwerk oncologische zorg

Negen ziekenhuizen vormen vanaf deze week het oncologische netwerk CONCORD. Door nauwe samenwerking willen de ziekenhuizen de kwaliteit en toegankelijkheid van kankerzorg in de regio verbeteren.

Tot het netwerk behoren het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Erasmus MC, Ikazia Ziekenhuis,  Maasstad Ziekenhuis, Rivas Zorggroep, Spijkenisse Medisch Centrum, Van Weel Bethesda en het IJsselland Ziekenhuis.

De deelnemers constateren dat de diagnostiek en behandeling van patiënten met kanker steeds complexer wordt. Daarom zien ze steeds vaker de noodzaak om nauw samen te werken, om bijvoorbeeld zorg af te stemmen wanneer patiënten naar een ander ziekenhuis binnen de regio moeten. "Hiervoor is het van belang dat de ziekenhuizen op regelmatige basis kennis uitwisselen. Medisch specialisten kunnen binnen een oncologisch netwerk samenwerken in wetenschappelijk onderzoek en er zo aan bijdragen dat de behandelmogelijkheden bij kanker steeds verbeteren", aldus het nieuwe netwerk CONCORD. 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top