ACTUEEL

Trimbos onderzoekt effectiviteit POH-GGZ

Het Trimbos instituut en de Landelijk Vereniging POH-GGZ gaan uitzoeken wat wel en niet goed werkt bij de praktijkondersteuner GGZ bij de huisarts. De onderzoekers willen zo scherp krijgen welke factoren in de organisatie en uitvoering de hulp aan volwassenen met een depressie, angst of overspannen doelmatiger en effectiever maken.

De onderzoekers bevragen 500 patiënten van deelnemende POH’s-GGZ via online vragenlijsten op 3 momenten: na de intake, na 3 maanden en na 12 maanden. De vragen gaan over psychische problemen, kwaliteit van leven en zorggebruik en functioneren op het werk.

Deelnemers

Deelnemers aan het onderzoek moeten 18 jaar of ouder zijn en en het afgelopen jaar geen hulp van een professionele GGZ-zorgverlener hebben ontvangen. Onderzoekers hopen te achterhalen welke soort organisatie en uitvoering te linken valt aan betere patiëntuitkomsten en hogere kosteneffectiviteit. Voor het effectonderzoek, worden nog deelnemende POH’s-GGZ gezocht die volwassen patiënten uitnodigen om mee te doen en willen bijhouden welke zij hen geven.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Van den Berg

9 december 2018

Krijgen deze patiënten een fatsoenlijke vergoeding voor het investeren van hun kostbare tijd, ze zijn waarschijnlijk voor een groot deel al overbelast...

Top